NUTRIENT AGAR 100ml

1,25 

Η τιμη δεν περιλαμβάνει 24% ΦΠΑ

Το Nutrient Agar χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια των βακτηριδίων και τον υπολογισμό των μικροοργανισμών στο νερό, στα απόβλητα και σε άλλα υλικά. Αποτελείται από πεπτόνες, εκχύλισμα βοοειδούς και άγαρ. Αυτή η σχετικά απλή σύνθεση παρέχει τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού μικροοργανισμών όχι ιδιαίτερα παθογόνων. Οι πεπτόνες είναι η βασική πηγή οργανικών νιτρογενών, ιδιαίτερα αμινοξέων και πολυπεπτιδίων. Το εκχύλισμα βοοειδούς παρέχει υδροδιαλυτά συστατικά όπως βιταμίνες, άλατα κ.λ.π.

Τα δείγματα να εμβολιάζονται στο μέσο το συντομότερο δυνατό μετά τη λήψη τους και να περιορίζεται στο ελάχιστο η έκθεση των δειγμάτων στον αέρα.

Επωάστε στους 35 – 37 º C για 24-48 ώρες. Τα κεκλιμένα σωληνάρια χρησιμοποιούνται για καλλιέργειες και για την συντήρηση καθαρών καλλιεργειών. Μετά την επώαση τα περισσότερα τρυβλία θα εμφανίσουν μία περιοχή μεικτής ανάπτυξης. Παρόλαυτά μια ή περισσότερες περιοχές και εμφανίσουν μεμονωμένες αποικίες των οργανισμών που περιέχονται στο δείγμα.